Föreläsningar personlig assistans, LSS

 CHRISTIAN WASS – TALARE & FÖRFATTARE

CHRISTIAN WASS

 ”När det blåser upp till storm bygger en del vindskydd, andra bygger väderkvarnar.”

Jag är civilekonom och f.d. aktiemäklare, som numera är en flitigt anlitad föreläsare i både Sverige och Norge. Som föreläsare har jag mött tusentals människor på företag och organisationer av varierande storlek och levererar alltid mitt budskap med både värme och humor.

Jag blev utsedd till en av årets inspiratörer av tidningen LEVA 2010, var nominerad till Stora Talarpriset 2012 och samma år kandidat till Augustpriset med min självbiografi, ”Invalido – på ett ögonblick förändrades allt”. Min facebooksida, Vi har kraften, är en daglig inspiration för den som vill ta del av andra människors livserfarenheter och växer med raketfart.


När du anlitar Christian till ditt företag eller organisation, får du en talare som garanterat sätter avtryck. Få kan tala om förändringsarbete med samma trovärdighet och blanda allvar med en avslappnad humor.
Vi människor är makalösa på att ställa om till förändrade livssituationer. Men hur går det till rent konkret? Vilka faktorer kan hjälpa till att driva oss framåt? Och framför allt; hur förbereder man sig på förändringar?

I den här föreläsningen tas du med på en inspirerande livsberättelse med fokus på förändringens olika faser. Det blir hög igenkänningsfaktor, skratt och allvar från en föreläsare med mycket självdistans och glimten i ögat. Dessutom kommer du få konkreta verktyg att omedelbart använda både i det privata och i din yrkesroll.

Kom själv, ta med dina vänner eller hela arbetslaget på en kväll som garanterat kommer lämna avtryck!

Christian Wass möter varje år tusentals människor på företag, organisationer och på sina öppna föreläsningar runt om i landet. Han har blivit utsedd till en av årets inspiratörer av tidningen LEVA och blivit nominerad till talarpriser. Christian driver även en av Sveriges största facebooksidor, ”Vi har kraften c/o Christian Wass”, med över 90 000 följare.

Läs vad åhörarna sagt om föreläsningen under våren 2016. Klicka här.

3:45 min
Läs mera om Christian Wass
Boka föreläsning


Finn Kronsporre

Jurist, Konsult

Jurist och socialrättskonsult på JP Infonet, med lång erfarenhet av socialrätt och fokus på LSS. Finn har under flera års tid arbetat med rådgivning och processföring kring samtliga förmåner som gäller funktionsnedsättning för en stor assistansanordnares räkning. Detta med särskild tyngdpunkt på insatser enligt LSS och framförallt personlig assistans. Finn föreläser även och håller utbildningar inom socialrätt.

Finn blev jur. kand. 1989 och sedan dess har jag framförallt arbetat med socialrätt på olika sätt och i olika former. Innan jag började på JP Infonet 2011 arbetade jag under många år för en stor assistansanordnare. Idag föreläser jag och skriver för JP Infonet, och så ägnar jag mig en hel del åt rådgivning. Framförallt rådgivning till kommunerna, men även till privata aktörer.

www.jpinfonet.se


Håkan Svensson ” Ett skrynkligt ess i rockärmen”
1:04 min
”Det ungen inte har i armar och ben verkar han ha i skallen”

 Håkan Svenssons mamma var långtifrån någon curlingförälder. Att stå vid sidan och se på när sonen kämpade för att lära sig gå, när han tappade greppet om den lilla korken till tandkrämstuben – inte en utan åtta gånger – var förstås en utmaning. Men svårigheterna till trots uppmuntrade hon Håkan att prova, igen och igen. Och med mammas stöd lärde han sig också att gå.
Hakan Svensson
Vid fem års ålder.
”Håkan Svensson är en av världens få sjukgymnaster med CP-skada. Målet har han uppnått genom att vända upp och ner på begreppet handikappad, genom att ifrågasätta gamla invanda tankesätt och hitta nya lösningar”

Den pojke som under sin barndom inte vågade prata med någon annan än sin mamma, står idag på scenen för att dela med sig av sitt liv. Publiken får möta en ung man som tagit sig ur en mångårig depression, som trotsat de myndigheter och auktoriteter som haft synpunkter på hans livsval. Hans berättelse tar oss genom skratt och tårar, men den landar också i insikten att vi faktiskt kan förvalta det ess i rockärmen vi alla bär på.

Håkan Svensson Föreläsare gästar Go´kväll, SVT
9:53 min
Kontakta HåkanAron Andersson Föreläsare & Äventyrare
Aron_Anderson

Jag är en fyra gånger cancer överlevare. För att klara det lidande så lärde jag mig mentala strategier som jag drar nytta av i dag som en professionell äventyrare. I mitt tal kommer jag att dela mina strategier och hur de har hjälpt mig att uppnå det ”omöjliga”, trots att det i en rullstol. Jag hoppas att ni kommer att bli inspirerad och motiverad att sträva efter att nå era egna personliga mål.

Jag är en professionell äventyrare och inspirationstalare . Vid en ålder av nio år genomgick jag en cancerkirurgi och jag hamnade i rullstol. Jag tog beslutet att inte låta rullstolen hålla mig tillbaka. 

13:54 min

En inspirationsföreläsning om hur du förverkligar dina drömmar – om mål, motivation, teamwork och drivkraft.

Förutom Arons gripande historia får du även ta del av hans bästa framgångsstrategier och hur man tillsammans kan tänka och jobba för att våga ta sig an – och nå – riktigt stora mål. Mental inställning är något som Aron lägger stor vikt vid.

“Vi alla har olika förutsättningar för att lyckas i livet men till sist kommer det vara inställningen som avgör vilka som blir vinnare i längden” – Aron Anderson

Med över 100 föreläsningsuppdrag per år både i Sverige och övriga Europa är Aron flitigt anlitad hos några av de största och mest framgångsrika företagen som vill maximera sin potential. Att höra Aron föreläsa är en riktig inspirationsboost, publiken pendlar mellan gapskratt och allvar och ingen går oberörd därifrån. 

Alla föreläsningar specialanpassas efter ert evenemang och er publik!
Kontakta Aron för föreläsning eller annat


5:07 min

När Aron var 7 år gammal drabbades han av cancer, när han var 9 år gammal opererades han och hamnade då i rullstol. Arons liv förändrades för alltid, men han fattade tidigt beslutet att inte låta rullstolen stoppa honom utan istället se vilka möjligheter den kunde ge.

Sedan dess har Aron rest jorden runt och pressat sig själv i extrema situationer, både mentalt och fysiskt, för att inspirera andra att kämpa för och uppnå sina mål och följa sina drömmar.

Aron har bland annat vart med i fyra Paralympics – i tre olika sporter, han har åkt Vasaloppet sittandes, cyklat armcykel till Paris och som första person någonsin i rullstol bestigit Kebnekaise. Som om det inte var nog, har han även simmat över Ålands hav med bara armarna, kört en Svensk klassiker på under 24h och nu i januari besteg han tillsammans med Team Aron Kilimanjaro i Afrika.

Aron brinner för att hjälpa andra, något som blir väldigt tydligt i hans välgörenhetsarbete som ambassadör för Barncancerfonden. Många av hans äventyr genomförs för att samla in pengar till Barncancerfondens livsviktiga verksamhet, och under de senaste två åren har han hjälpt till att samla in mer än 3,5 miljoner kronor till forskningen kring barncancer!
Läsa mera om Aron


Jag heter Paula Tilli och är född 1979.

Paula Tilli
Min väg till att bli föreläsare

2008 tog jag tag i saken och började studera på informatörslinjen på Ågesta Folkhögskola med inriktning Aspergers syndrom. Det som var så intressant med den linjen var att endast personer diagnostiserade med Aspergers syndrom kunde delta.

Under utbildningen fick vi läsa litteratur om Aspergers syndrom, hålla diskussionsgrupper, vara mentorer på Asperger Center samt föreläsa inför okänd publik på olika institutioner. Efter att jag föreläst ett tag, försvann min osäkerhet då jag märkte att publiken verkligen lyssnade och responsen var mycket positiv.

Efter utbildningen blev jag kontaktad av några som hade hört mig föreläsa under utbildningen och fick därmed nya kontakter och uppdrag. Detta rullade på och jag har fortsatt föreläsa fram till idag både i Sverige och Finland.

Att föreläsa om Aspergers syndrom har både viktigt både för mig och min personliga utveckling och personer som lyssnat på mina föreläsningar har varit mycket intresserade. Att förmedla kunskap om Aspergers syndrom är min stora passion i livet och något jag vill hålla på med i många år framåt.


8:46 min
Under hela min barndom undrade jag varför jag inte var som alla andra och varför just jag alltid hade det så tufft. Därför blev det en enorm lättnad när jag blev diagnostiserad med Asperger och ADD.

Våren 2009 gick jag ut Asperger-informatörsutbildningen på Ågesta Folkhögskola och har sedan dess hållit föreläsningar om diagnosen. Numera försörjer jag mig som föreläsare och har hållit föreläsningar runt om i Sverige och Finland. Mer om mina föreläsningar samt information om hur man kan boka mig finns att läsa här.

Jag har varit med i media flera gånger, bland annat i Dagens Nyheter, Aftonbladet och TV4:s program Vardagspuls.
Paula Tilli Föreläser om AS