Anton Lind om kärleken till sin bror

Anton Lind om kärleken till sin bror
FUB

Journalisten och kocken Anton Lind har gjort ett uppmärksammat radioprogram om sin lillebror Love som har Downs Syndrom.

Radioprogrammet ”Min bror och jag” var i somras ett av de program som lyssnarna fick rösta på till att bli lyssnarnas sommarvärd i P1, det kom inte ända fram där, utan hamnade på andra plats. Nu har programmet i stället sänts i P1:s serie Svenska Berättelser.

– Jag tänker väldigt mycket på honom mest hela tiden. Folk hanterar ju det på olika sätt och för mig har det varit att skriva om det. Den här gruppen av människor blir ofta marginaliserad och förbisedd, jag har alltid kämpat för att lyfta fram dem i samhällsdebatten, säger Anton Lind och fortsätter: 

– Om man som jag kommer från en liten ort i Småland kan man känna sig ensam i sina upplevelser. Då kan det vara rätt skönt att höra nån annans berättelse att känna igen sig i, inspireras av och finna lite stöd i. Det här är en stor grupp människor, det finns över 300 00 barn med funktionsnedsättning i Sverige och massor av berörda.
Källa: svt.se
Hela artikeln

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.