FÖRSÄKRINGSKASSAN INIFRÅN – CHEFER TVINGAR MIG ATT NEKA SJUKPENNING

FÖRSÄKRINGSKASSAN INIFRÅN – CHEFER TVINGAR MIG ATT NEKA SJUKPENNING
FUB

Jag vill berätta om att mina chefer tvingat mig att konsekvent neka sjukpenning och sjukersättning. Mina chefer vet att sjuka oftast inte orkar överklaga. Jag uppmanar ALLA som får avslag att överklaga till domstol. Begär att få ut samtliga underlag! Kontrollera om sjukintyg och läkarutlåtande har ändrats !

Jag vet att det är fler av försäkrings-kassans jurister och handläggare som ändrar i t.ex läkarutlåtande för att avslag ska kunna motiveras. Hur sjukt är inte det?! En jurist ska man kunna lita på, om det förtroendet försvinner vad har vi då kvar?! Juristerna och handläggare gör INTE detta på eget bevåg utan order kommer från högre ort.

Jag har framfört mina synpunkter om denna oetiska hantering till Sture Hjalmarsson i försäkringskassans ledning, men han har ännu inte svarat trots flera påstötningar under 2 år. Min tidigare chef på Försäkringskassan Adriana Lender har försökt under 1 år göra sig av med mig med motivering arbetsbrist. Tyvärr så gick inte den luringen tack vare hjälp från facket.

ann_persson_grivas__försäkringskassan_generaldirektör

ADRIANA LENDER FÖRSÖKER GÖRA SIG AV MED MIG

Om Ni sjuka ska få en rättvis och korrekt bedömning måste ledartrojkan hos oss på försäkringskassan bytas ut. Vi behöver också en regering som är mer lyhörd och inte behandlar de sjuka som ohyra. Jag mår jättedåligt på jobbet som jag tvingas utföra. Jag har jobbat på försäkringskassan i över 30 år. Tidigare var jag mycket stolt att jobba här, nu skäms jag jättemycket !

 

FOTO: Ann persson- Grivas tidigare Generaldirektör på Försäkringskassan 2015.

Tyvärr fortsätter Försäkringskassan sin hårda linje mot sjuka.

Jag har sökt flera andra jobb men eftersom jag är över 60 år vill ingen anställa mig. Många unga personer har redan lämnat försäkringskassan i protest. Hur långt ska det behöva gå innan denna skuta sjunker till botten. Jag ser med glädje fram emot ett regeringsbyte. Jag tror det är den enda vägen till storstädning av vårt nuvarande inhumana och sjuka sjukförsäkringssystem genomdrivet av moderaterna.

NEKA KUNDERNA ERSÄTTNING

Jag har inspelade samtal med mina chefer på försäkringskassan där det framkommer tydligt att de vill att jag ska neka våra ”kunder” ersättning på ett väldigt elakt och utstuderat sätt.

Man kanske då blir lite mer ödmjuk och fundersam vad som egentligen sker i det dolda på försäkringskassan om man lyssnat på mina inspelningarna. Jag har erbjudit personer på försäkringskassan som velat lyssna på mina inspelningarna.  

Fler från ledningen har också varit välkomna att komma att lyssna. Då jag hoppats att detta kunnat leda till ett bättre arbetsklimat för mig om mina kollegor. Samt ett stopp på vår dolda agenda.

Jag blir väl avskedad som illojal men den risken är jag nu beredd att ta.

Rapport från anställd på Försäkringskassan

(Jag vill inte delge mitt namn för att slippa repressalier och hämndaktioner från min arbetsgivare).

Skrivet av anställd på Försäkringskassan.


RELATERAT

Två chefer på Försäkringskassan utreds

 

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

26 Responses to "FÖRSÄKRINGSKASSAN INIFRÅN – CHEFER TVINGAR MIG ATT NEKA SJUKPENNING"

 1. Att byta regering vore det sämsta man kunde göra. Det var alliansregeringen som kom med dessa beslut och vinner dom makten blir det än hårdare regler. Det verkar som FK är duktigare på att avgöra vederbörandes hälsa än läkarna.

  Reply
   1. Fk hanterar många miljarder varje år och det bevisade OCH det påstådda fusket uppgår faktiskt inte till mer än någon procent eller två. Pengarna som vi betalar in räcker gott och väl så länge ingen regering snor pengarna för att sänka/slippa höja skatterna. Reinfeldt o Borg sänkte, Löfvén vill inte höja och det är där skon klämmer. Fusket måste givetvis stoppas men är i finansiell mening ovidkommande.

    Reply
 2. Lägg ut det inspelade materialet på youtube. Eller ge det till oss på megafonerna så gör vi ett bombnedslag reportage av det. Med vänlig hälsning, Bechir

  Reply
  1. Ja! GÖR DET NU! PRECIS samma ramaskri som när de avslöjade moderat mannen som var svinigt rasistisk så det var rent pinsamt! Är man politiker ska man respektera varandra i jobbet på valdag. Oavsett politisk syn. Vad han pratar om vid köksbordet skit samma! Avslöja allt skumrask fusk från deras sida!

   Reply
 3. Är det Sverige av idag? Har vår FK börjat bedriva hetsjakt mot vår befolkning?
  När de tom förfalskar intygen? Har det inte gått för långt? Har vi fått ett nytt Gestapo in i det svenska samhället??

  Reply
  1. Din beskrivning symboliserar sanningen mycket väl.Mycket konstigt att S+Mp +stöd av V inte förmår att göra större ändringar hos Fk?Man pratar så mycket om jämställdhet och människors lika värde men man måste ha missat att detta fungerar inte med Fk som det ser ut idag,tyvärr.Man måste ha en Dl som grundar sig på empati och förståelse för människor som drabbas hårt i livet.Dessutom skall man lagstifta så att inte Fk kan ta in egen läkare till handläggning av ärenden.Fk skall respektera både drabbade människor och de läkare som engagerat sig i de aktuella ärendena.

   Reply
   1. Haft en arbetsskada i 14 år. Och är nu sjukskriven sen en tid. Läkare beslutade att jag skulle va sjukskriven 25% alltså 10tim/vecka. Då började jag jobba tis-tors 7-16 och går hem kl,14 på fredag. Alltså jag är sjukskriven 2Tim på fredag och 8Tim på måndag. Det blir 25% sjukskrivning. Min dåvarande handläggare gick med på det. NU har jag fått en ny handläggare som kommer att ta ifrån mig sjukskrivningen bågrund av att hon inte förstår varför jag går hem kl,14 på fredagar. Vilken idiot. Alla läkare som undersökt mig rekommenderar lång sammanhängande vila. Men så kan man inte göra säger min nya handläggare. FK ger ut reklam som dom säger att dom värnar om individen. VILKET SKITSNACK. Nä slå på dom som ligger borde dom byta den till.

    Reply
 4. Delade ditt inlägg till två grupper på FB. Trots över 100 gillningar och kommentarer togs inläggen bort överallt, också från min tidslinje. Snacka om åsiktsstyrning! Kalla Fakta gjorde för några år sedan en granskning som i mitt tycke förklarar en stor del av det du skriver om och upplevt på länken https://www.tv4play.se/program/kalla-fakta/2483300
  Kalla fakta del 3 – Avslag till varje pris I TV4 Play sedan: 10 november 2013
  I ingressen till delningen skrev jag: ”Finns ett företag, Kommunlex, som Kalla Fakta berättade om i ett program, som avslöjade hur kommunernas personal och beslutsfattare systematiskt hjärntvättades i konsten att säga nej till allt och alla som begärde hjälp som på sikt kunde kosta pengar.
  Som man ser i samhället nu, har såna som Försäkringskassa, statliga myndigheter och försäkringsbolag (bland så många andra) fattat galoppen – det går att tjäna pengar på ett ”NEJ” och att därmed överlåta åt den hjälp- eller ersättningssökande att själv bevisa att hen har rätt i sitt krav.
  Detta är en ruggig utveckling.”

  Reply
 5. Äntligen någon som vågar ? ? MEN skäms på er alla översittare, överbetalda skitstövlar . Att ni kan sova gott, fy F.. ! Det som är extra sorgligt i allting är. ..att man inte blir /är förvånad längre . Kram på dig som vågar

  Reply

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.