Förvaltningsrätten ger MS-sjuk rätt

Förvaltningsrätten ger MS-sjuk rätt
FUB

”Nämndens utredning är dåligt utförd”. Det fanns med i yrkandet från den MS-sjuke Helsingborgaren som fick sitt hjälpbehov kraftigt nedskrivet. Nu får vårdtagaren rätt i förvaltningsrätten.

Fram till årsskiftet hade vårdtagaren rätt till personlig assistans. Men vård- och omsorgsnämnden, i Helsingborg, avslog ansökan om fortsatt hjälp i samma omfattning.

Detta trots att den MS-sjuke vårdtagaren enligt sitt överklagande hade blivit sämre och ”behöver rullstol hela tiden”.

Inte avsatt tid

I förvaltningsrätten anses det att vårdtagaren behöver hjälp med daglig assistans för att få sina basala behov tillgodosedda.

Enligt domstolsbeslutet har Helsingborgs stad inte avsatt tid för den hjälp som vårdtagaren behöver för att exempelvis tvätta händerna, och annat som krävs för att upprätthålla sin personliga hygien.  

Olyckligt att vi hamnat fel

– Det är så här det fungerar. Vi fattar tusentals myndighetsbeslut varje år, det är bra att det finns möjlighet att överklaga, det är olyckligt att vi har hamnat fel. Det är bra att en opartisk part som kollar på ärendet kan fatta rätt beslut, säger Jonny Cato Hansson (C), ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Helsingborg.

Enligt förvaltningsrättens beslut bör vårdtagaren få personlig assistans. Därmed hävs vård- och omsorgsnämndens beslut som nu ska göra en ny beräkning av det totala hjälpbehovet.
Källa: svt.se

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.