Frösunda öppnar LSS-boenden

Frösunda öppnar LSS-boenden
FUB

Frösunda omsorg öppnar två nya LSS-boenden i Väsby. Det ena av dem slår upp dörrarna redan i maj. – Jag vet att många gärna vill ha bostad, men inte har skrivit upp sig i kön på grund av platsbrist på kommunala boenden, säger Peiman Pahlevan, utvecklingsstrateg på Frösunda.

 Det ena av Frösundas nya boenden kommer att ligga på Maria Krantzons väg i Carlslund.

– Det boende som vi räknar med att ha inflytt för i maj står klart i dag. Det ska endast renoveras om och anpassas på nytt utifrån behoven, säger Peiman Pahlevan.

Denna lokal används i dag för stöd och matchning i samarbete med Arbetsförmedlingen. Den kommer att byggas om till en gruppbostad för sex personer, anpassad för personer med funktionsnedsättning enligt LSS. Inriktningen är

 Var det andra boendet kommer att ligga är fortfarande inte offentligt eftersom avtalen inte är helt klara. Tanken är dock att det ska byggas helt nytt.
Källa: www.stockholmdirekt.se

MER LSS

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Är till för att personer med omfattande funktionsnedsättning ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

Innehåller tio olika typer av hjälp. Rådgivning, personlig assistans, ledsagarservice, kontaktperson, avlösarservice i hemmet, korttidsvistelse utanför hemmet, korttidstillsyn för ungdomar, bostad utanför föräldrahemmet, anpassad bostad för vuxna, daglig verksamhet yrkesverksamma.

Källa: Vårdguiden

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.