Fusket finns på Försäkringskassan

Fusket finns på Försäkringskassan
FUB

Så sent som i måndags satt Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler i tv och beklagade sig över assistansfusket. I själva verket sitter fuskarna snarare på Försäkringskassan.

Det är Svenska Dagbladet som avslöjar hur anställda på Försäkringskassan begått grova dataintrång för att komma över sekretesskyddade uppgifter om funktionshindrade. Syftet var att rekrytera kunder till assistansbolag. Under det senaste året har fem allvarliga fall upptäckt

Egna problem

Det hade varit klädsamt om Ann-Marie Begler först erkänt sina egna problem. Hon kunde börja med att sopa rent framför egen dörr, det är ju faktiskt hennes anställda som bidragit till att assistanshjälpen hamnat i vanrykte.

I stället har hon i olika tonlägen talat om ”manipulationer och brottslighet”. Ansvariga ministern Åsa Regnér har pratat om ”fusket” och finansminister Magdalena Andersson har sagt att ”assistansersättningen måste ner”. I regeringsförklaringen 2015 skrev statsminister Stefan Löfven att han ville komma till rätta med ”missbruket av personlig assistans”.

Regeringens brev

Skulden har hela tiden lagts på människor med svåra funktionsnedsättningar trots att det påstådda fusket bara ledde till två fällande domar 2015. I regeringens regleringsbrev uppmanas Försäkringskassan ändå att ”säkerställa en god kontroll för att motverka överutnyttjande och brottsligt nyttjande med ett särskilt fokus på den ökande timutvecklingen”.

Regeringen fortsätter alltså att hävda att de funktionshindrade snikar åt sig för många timmar.
Källa: aftonbladet.se
Hela artikeln

01-ann-marie-begler-skolinspektionen-2011-1lag[1]FOTO: Ann-Marie Begler

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

4 Responses to "Fusket finns på Försäkringskassan"

 1. Till Löven , Regner och FK!!
  Hur tänker ni när ni drar in assistanstimmar för handikappade?
  På Fk FB,sida står det klart och tydligt att ni ska stå för det svenska trygghetssystemet!!! Det måste väl vara fel!
  Trygghet FÖR VEM? Inte för de sjuka och handikappade!!! Var tog snacket om allas lika värde vägen!? Att de handikappade ska få ett så normalt liv som möjligt! Ni släpper igenom invandrare som fått ut 10 miljoner under 17 år för fejkad assistans! Ni betalar ut biståndspengar ,tusentals miljarder till korrupta länder!!! Men att ta hand om våra egna sjuka ,handikappade och nu också pensionärer som lever under existensminimum det klarar ni inte!!
  Skäms ,skäms………på er!

  Reply
  1. Mkt bra skrivet!

   Kunde inte formulerat detta bättre själv. sjukt sett att behandla de funktionshindrade på detta viset!

   De borde stå i skamvrån ALLIHOPA, med dumstrut hattar på sig!

   Reply
 2. Hej på er!

  Håller fullständigt med vederbörande de borde verkligen skämmas och stå i skamvrån med dumstrut hattarna på sig!

  Idiotisk livssyn de har…hade det drabbat dem själva eller någon i deras närhet så hade det nog låtit annorlunda

  Skäms på ER Socialdemokrater! bättre att rösta på Liberalerna då de vill skhuta till en extra miljard till assistansreformen.

  Före detta Socialdemokrat.

  Reply

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.