IVO ger avslag om personlig assistans

IVO ger avslag om personlig assistans
FUB

HÖRBY Mannen ansökte om tillstånd för att bedriva personlig assistans i sitt bolag, för barn och vuxna enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Men IVO – Inspektionen för vård och omsorg – säger nej. Mannen anses inte ha de kunskaper som krävs för att sköta verksamheten.

I ansökan skriver, mannen, som är bosatt i Hörby kommun, att han redan arbetar inom personlig assistens och driver ett företag inom e-handel.
Men IVO godkänner inte ansökan, och anser inte att sökanden uppfyller kraven på lämplighet enligt LSS, lagen som stöd och service till vissa funktionshindrade.

– Han har inte visat att han har tillräcklig kunskap om den lagstiftning som styr verksamheten eller hantering av ersättning för personlig assistans, skriver IVO i sitt beslut.
Det bolag som mannen driver anses inte heller uppfylla kriterierna.
– Det beror på att sökanden inte har tillräcklig kunskap och kompetens som krävs för att kunna ansvara, planera och utvärdera en verksamhet med den målgrupp verksamheten är avsedd för.

– Att anordna assistans för barn och vuxna är ett åtagande som kräver kunskap om verksamheten, förhållningssätt och bemötande, slår IVO fast.
IVO har begärt att mannen ska skicka in handlingar som styrker att han har den kompetens som han säger sig besitta, men handlingarna har inte skickats in trots begäran om att ansökan ska kompletteras.
Källa: hskd.se

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.