Loord (KD): ”Dimridåer från Hallengren”

Loord (KD): ”Dimridåer från Hallengren”
FUB

Lena Hallengrens tal om förändring av LSS är bara dimridåer och brist på ledarskap, menar Jimmy Loord (KD), riksdagskandidat från Nybro.

Kalmarbon och statsrådet Lena Hallengren gick igår ut och förklarade att hon och regeringen förberedda förändringar i de mycket kritiserade reglerna för personlig assistans. Det handlade bland annat om större statligt ansvar och att den assistans som en kommun beviljat automatiskt, utan ny prövning, godtas av en annan kommun, om brukaren flyttar. Den senare förändringen kallad lex Nora, efter Nora Eklöv från Glömminge, generalsekreterare i organisationen Unga Rörelsehindrade.

-Jag är glad att LSS-frågan är en viktig fråga i valrörelsen. Vi behöver få till en ordentlig återuppbyggnad av LSS efter denna mandatperiodens nedskärningar. Lena Hallengren är ytterst ansvarig för denna fråga nationellt och jag förvånas över bristen på ledarskap, säger Jimmy Loord.

–När Lena nu i både länsmedia och nationell TV säger att hon tagit bort spardirektivet i LSS-utredningen så reagerar jag och menar att Lena lägger ut dimridåer. Sedan regeringen sa sig vara beredd att spara på personlig assistans och efterföljande regleringsbrev och besparingskrav i utredningsdirektiv så har det inneburit miljardbesparingar på det kontot. Priset har betalats av barn, vuxna och deras anhöriga som inte fått det stöd de behöver för att leva.

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.