LSS: Drabbade familjer pressade av osäkerheten

LSS: Drabbade familjer pressade av osäkerheten
FUB

Osäkerheten kring personlig assistans drabbar familjer hårt, enligt en rundfrågning som RBU (Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar) gjort.

Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren presenterade vid en presskonferens på Rosenbad regeringens nya direktiv till den pågående utredningen om LSS i slutet av april 2018.

Många berättar om en extremt ansträngd situation, med långa sjukskrivningar för föräldrar och andra vårdnadshavare efter indragen eller aldrig beviljad assistans.

Möjlighet till personlig assistans är en av flera rättigheter i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Efter ökande kostnader har lagen de senaste åren varit föremål för intensiv debatt, och utreds nu på regeringens uppdrag.

Efter hård kritik backade regeringen i våras om sparkrav, men enligt RBU har utredningen ändå ”inget mandat att föreslå några förbättringar eftersom den inte får lägga förslag som ökar kostnaderna”.

”Det är nu tre månader kvar till valet och fortfarande har de två stora partierna som gör anspråk på att få leda en framtida regering, Socialdemokraterna och Moderaterna, inte talat om hur de tänker lösa assistanskrisen”, säger förbundsordförande Maria Persdotter, enligt ett pressmeddelande.
Källa: expressen.se

Maria Persdotter(1.03)FOTO: Maria Persdotter

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.