M: Skulle du vilja att ditt barn skildes från dig för att det blev sjukt och förvisades till ett barnhus?

M: Skulle du vilja att ditt barn skildes från dig för att det blev sjukt och förvisades till ett barnhus?
FUB

MP/S-regeringens kraftiga nedskärningar på stödet till Sveriges funktionsnedsatta är en skam för ett välfärdsland som Sverige. Det har skett systematiskt och målmedvetet sedan 2014, skriver Lars Beckman, Maria Molin och Birgittha Bjerkén.

Magdalena Andersson (S) förklarade i media att det beror på att regeringen behövde finansiera flyktingkrisen. Man har både skurit ned i den livsviktiga personliga assistansen men man har även halverat det viktiga bilstödet visar en utredning från Riksdagens utredningstjänst. Lägg till det den särskilda problematiken i Gävleborg där funktionsnedsatta har en väsentligt sämre tillgång till hjälpmedel än i andra landsting.

Det här tar vi moderater på stort allvar. Det var den dåvarande statsminister Carl Bildts regering som införde den rättighetslagstiftning som nu finns – LSS. Det var och är en revolution att den som föds med en funktionsnedsättning – eller drabbas av en allvarlig sjukdom – ska kunna leva i vårt samhälle som den är som är frisk. Gå på bio, ta en promenad i skogen, kunna gå till ett jobb eller bara gå på stan tillsammans med vänner. Istället för att sitta instängd på en institution som i dåvarande öststatsländer.

”Vi är helt övertygade om att det saknas en folklig acceptans för att dra in på hjälpen till de svagaste i samhället samtidigt som samma mp/s-regering ger 9000 män utan asylskäl rätt att stanna i Sverige, eller att man subventionerar elcyklar för 12-13 miljoner i veckan för fullt friska.”, skriver debattörerna. Foto: Sofie Wiklund/Sveriges riksdag/Privat

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet röstade emot LSS när det infördes. Här går det en djupt ideologisk skillnad mellan allianspartierna och socialister/kommunister. Moderaterna står på den lilla människans sida mot systemet. Det är den offentliga sektorn som är till för dig – inte tvärtom.

Vi har kunnat se hur en kvinna har avlidit på en toalett i Malmö för att hon fick sin personliga assistans indragen. Allt enligt ett regleringsbrev från mp/s-regeringen till Försäkringskassan som beordrades att minska antalet personer som fick personlig assistans. Vi har kunnat läsa om hur dödssjuka barn har fått sin personliga assistans indragen. Allt enligt samma regleringsbrev från mp/s-regeringen till Försäkringskassan.

Moderaterna står på den lilla människans sida mot systemet. Det är den offentliga sektorn som är till för dig – inte tvärtom.

Vi är helt övertygade om att det saknas en folklig acceptans för att dra in på hjälpen till de svagaste i samhället samtidigt som samma mp/s-regering ger 9000 män utan asylskäl rätt att stanna i Sverige, eller att man subventionerar elcyklar för 12-13 miljoner i veckan för fullt friska.

Politik handlar om att prioritera. Vi moderater prioriterar samhällets kärnuppgifter. Vi sänker skatten för vanliga hushåll och för dem med lägst inkomster så att fler kommer i jobb. När fler kommer i jobb så ökar statens skatteintäkter. Det är så vi värnar våra trygghetssystem.

Vi moderater kommer tillsammans med övriga allianspartier arbeta för att återställa intentionerna i LSS. Vi vill inte att funktionsnedsatta barn nu ska få lämna sina familjer och sättas på barnhus för att staten sviker den rättighetslagstiftning som finns. Det räcker att gå till dig själv – skulle du vilja lämna bort ditt barn om det blev sjukt? För Stefan Löfven är svaret tyvärr JA på den frågan men vi Moderater kommer att arbeta för att alla familjer får bo tillsammans i Sverige – även den som har ett funktionsnedsatt barn.

Lars Beckman (M)
Riksdagsledamot
Gävleborg

Maria Molin (M)
Regionråd i opposition
Gävleborg

Birgittha Bjerkén (M)
Gävleborg
Källa: arbetarbladet.se

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.