”Man får kriga för sitt eget liv”

”Man får kriga för sitt eget liv”
FUB

Anna Bonnevier vet hur det är att behöva kämpa för sin personliga assistans och att bli klockad och bedömd för att få möjlighet att leva sitt liv.

Oron finns där för hur livet kan bli om timmarna försvinner, och framtiden blir svår att planera när Försäkringskassan arbetar för att hålla assistanstimmarna nere.

Regeringen bad Försäkringskassan att ”bryta utvecklingen” av antalet timmar inom assistansersättningen. I oktober dog en kvinna på en toalett i en galleria – hon hade ansökt om utökad assistans men dagen innan fått besked om det motsatta och var i gallerian ensam.

Det har stormat kring personlig assistans och LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, under hösten och i medierna har en mängd berättelser om indragen eller kraftigt neddragen assistans delats.

Att rätten till personlig assistans är en kamp för många att utkämpa och har varit det betydligt längre än under det senaste året – det vet Anna Bonnevier.

– Personlig assistans kom när jag gick i sjunde klass så jag har på något sätt tagit det lite för givet. Det har ändå varit en självklarhet för mig att kunna bo där jag vill bo, att kunna studera och göra saker som mina vänner kan göra. Nu får man slåss för att den ska vara kvar.
Källa: goteborgsfria.se
Hela artikeln
Anna BonnevierFOTO: Anna Bonnevier

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.