Pojke får mer assistans efter överklagan

Pojke får mer assistans efter överklagan
FUB

En pojke i Trosa har rätt till drygt 55 timmar personlig assistansDet slår förvaltningsrätten fast efter man överklagat kommunens beslut att ge honom drygt 42 timmar assistans i veckan.

Drygt 42 timmar i veckan hade räckt för att täcka pojkens behov, det ansåg vård-och omsorgsnämnden. Enligt överklagan räcker det inte utan Trosabon behöver ha konstant vuxenstöd dygnet runt. Pojken behöver hjälp med så kallade grundläggande och övriga behov.

Pojkens behov av hjälp och stöd har inte blivit mindre med tiden utan har ökat i takt med att han har blivit äldre. Varken nämndens undersökning eller det medicinska pekar på att Trosabon ska ha blivit mer självständig inom något behovsområde.

I domen står det bland annat att föräldraansvaret för pojken har minskat, han har inte blivit mer självständig, därför anser Förvaltningsrätten att han ska få de dryga 55 timmar i veckan som han ansökt om.

– Jag kan inte kommentera enskilda ärenden. Men jag tycker att det här visar att vi har ett bra rättssystem i Sverige. Är man inte nöjd med ett myndighetsbeslut kan man få det prövat i en annan instans och få rätt där istället, säger Martina Johansson (C), ordförande vård-och omsorgsnämnden.

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.