Riksföreningen JAG har beviljats statsbidrag!

FUB

Att få statsbidrag betyder att vi nu är en del av den etablerade funktionshinderrörelsen och får en starkare röst i dialogen med myndigheter och beslutsfattare.

Vi har mycket att göra under året som just börjat. Vi ska förstås använda vår nya position till att ännu effektivare kämpa mot de dåliga förslagen i LSS-utredningen och driva på för att rätten till personlig assistans ska återställas för de grupper som hamnat utanför eller fått neddragningar de senaste åren. Och vi ska kämpa för att fler får tillgång till en meningsfull daglig sysselsättning genom verksamheten i Vi vill bidra. 

Projektet lever vidare efter Arvsfondens projektstöd avslutats genom bidrag från kommuner – och vi hoppas att det ska växa och utvecklas. Listan på prioriterade områden för Riksföreningen JAG innehåller också områden som rätten till en legal företrädare som en kan kommunicera med, rätten till en bra skola i gemenskap med andra barn, rätten till hjälpmedel och tillgänglighet i samhället och en hel del annat.

JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.