Socialdemokraterna skönmålar verkligheten

Socialdemokraterna skönmålar verkligheten
FUB

Skönmålningen av verkligheten inför valet har börjat. På BT Debatt (7/6) får vi av fyra företrädare för Socialdemokraterna reda på att Sveriges ekonomi är stark, att arbetsmarknaden är trygg och att Sverigedemokraterna vill rasera den svenska modellen.

Just nu är vi inne i en högkonjunktur och räntorna är fortfarande extremt låga. Trots detta står många utlandsfödda utan arbete och det så kallade utanförskapet biter sig fast, trots en aldrig sinande svada av vackra ord från regeringen.

Om det är illa nu, hur blir det då när högkonjunkturen oundvikligen övergår i lågkonjunktur och räntorna stiger? Regeringen har vräkt ut hundratals miljarder på att hjälpligt hantera konsekvenserna av sin egen havererade migrationspolitik. Mycket annat har försummats å det grövsta.

Vad gäller den svenska modellen är Sverigedemokraterna en anhängare av denna. Vi har också drivit frågan om bättre arbetsmiljö under hela mandatperioden, samt sänkt skatt för alla löntagare, istället för att spendera ytterligare miljarder på människor som inte har rätt att vara här.

Med den nuvarande regeringen har många offentliganställda fått det sämre. Man har fått högre arbetsbelastning och en löneutveckling som släpar efter. Konsekvenserna ser vi till exempel inom sjukvården och polisväsendet. Även många äldre och personer i behov av personlig assistans har drabbats hårt, trots högkonjunktur.

Väljarna ser precis samma sak och allt tyder på att de kommer att ge regeringen icke godkänt den 9 september.

Tomas Brandberg (SD), riksdagskandidat

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.