Stefan Löfvens största misstag

Stefan Löfvens största misstag
FUB

I går lämnade LSS-utredaren Gunilla Malmborg över sitt förslag till regeringen. Det är en tjock lunta på över 1000 sidor som genast bör åka i papperskorgen.

Det är ett förfärligt förslag.

Alla funktionshindrade barn under 16 år förlorar sin rätt till personlig assistans. Barn och vuxna med psykiska diagnoser får inte heller behålla assistansen utan hänvisas till andra former av stöd.

Vuxna med svåra funktionsnedsättningar begränsas i sina liv. Om regeringens LSS-utredning blir verklighet kommer många funktionshindrade att tvingas tillbaka till institutionerna.

De har i princip anklagats för att vara fuskare, bidragsmissbrukare och snudd på terrorister.

S är obegripligt hårda

Jag som följt LSS-debatten de senaste åren har svårt att förstå Socialdemokraternas hårda attityd mot just människor med funktionsnedsättningar. De har i princip anklagats för att vara fuskare, bidragsmissbrukare och snudd på terrorister.

Finansminister Magdalena Andersson har ställt flyktingar mot funktionshindrade. Stefan Löfven har stått i riksdagen och pratat om missbruket av assistans och förra barnministern Åsa Regnér drev en politik som innebar att barn som inte kunde andas själv förlorade tryggheten i sina liv.

Löfven fick panik

Att tillsätta LSS-utredningen måste ha varit regeringen Löfvens största misstag, för utredningens enda uppgift har varit att spara ännu mer på assistansen.

I våras fick Stefan Löfven och den nya barnministern Lena Hallengren visserligen panik och menade att utredningen inte behövde presentera några sparförslag. Någon vecka före valet lovade Lena Hallengren mer pengar till de funktionshindrade, ja kanske en hel miljard!

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.