Stötande av regeringen

Stötande av regeringen
FUB

Den socialdemokratiska regeringens åtstramningar av LSS-lagen drabbar samhällets svagaste personer, de med funktionshinder.

Det är stötande att regeringens egen utredning föreslår att barn med svåra funktionsnedsättningar inte längre ska få leva med sina familjer och att åldringar på sin 80-årsdag inte längre ska ha rätt till personlig assistans. I utredningen ingår direktivet att: ”Med hänsyn till kraftiga kostnadsökningar inom assistansersättningen behöver även ytterligare besparingar göras”. Något som utredaren tagit fasta på.

Utredarens förslag innebär att funktionshindrade barn under tolv år och äldre över åttio år inte längre ska ha rätt till personlig assistans. Det skulle till exempel innebära att många barn och äldre skulle tvingas flytta hemifrån med splittrade familjer som följd.

Lagen om assistans är väldigt viktig eftersom den gör det möjligt för alla att leva ett bra liv och det skulle innebära personliga katastrofer i tusental över hela landet om regeringen får genom sina åtstramningar.

Centerpartiet driver på regeringen för att värna rättighetslagstiftningen.

Men ännu har inget mer hänt mer än att vår socialdemokratiske statsminister, Stefan Löfven, under galgen värjer sig från det egna utredningsförslaget.

Vi ställer oss frågan, var försvann regeringens solidaritet med de människor som behöver samhällets stöd mest? Den prioriterar subventioner av elcyklar och fackföreningsavgifter, men har inte råd med personlig assistans till barn och gamla.

Tvärtemot vad regeringen vill, anser Centerpartiet att de som har störst behov av hjälp, de allra svagaste i vårt samhälle, självklart ska få den hjälp de behöver. Centerpartiet värnar rätten till assistans.

Magnus ekFOTO: Magnus Ek (C) Riksdagskandidat Östergötland

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.