Tror vi att SD eller M kommer att förbättra funktionshindrades livssituation?

Tror vi att SD eller M kommer att förbättra funktionshindrades livssituation?
FUB

”Inte ens de trognaste socialdemokratiska väljare klarar av att se välfärden avvecklas” ( 2018-03-08)

Jag har full förståelse för att människor blir upprörda över de händelser som pågått det senaste året vad gäller personlig assistans och förslaget på att göra om handikappersättningen till en merkostnadsersättning för gravt synskadade och blinda.

Det är bra att människor reagerar och visar sitt missnöje, men det måste även finnas lite substans och bakgrundsfakta i missnöjet.

Jag är själv en av de som kanske kommer att bli påverkad av regeringens förslag att göra om handikappersättningen, så jag är lite insatt i den frågan. Däremot har jag ingen erfarenhet av att få stöd i mitt vardagsliv av personlig assistans förutom det att jag känner personer som tvingas bråka för att försöka upprätthålla en så god levnadsstandard som möjligt.

Det jag vill protestera mot i artikeln är att man hela tiden lyfter fram att socialdemokraterna inte bryr sig. Det utkast från utredningen som framkom för någon vecka sedan var inte acceptabelt, men det har ju till och med Löfven sagt. Dessutom är det en utredning, inte ett förslag. Många är de utredningar som gjorts och som hamnat i malpåse för att sedan glömmas bort..

Jag vill dessutom påpeka att man också måste se helheten. Vilka alternativ har funktionshinderrörelsen vad gäller partier? Tror vi att SD eller M kommer att förbättra funktionshindrades livssituation? Nej, det tror jag inte. snarare tvärtom. Tror vi att L, C eller KD kan göra skillnad? Nej, inte i en allians där M är den starka parten.

Socialdemokraterna har, trots att de sitter i minoritet lyckats genomföra många bra förändringar under mandatperioden. Därför har jag det senaste året engagerat mig i socialdemokraterna för att öka kunskaperna om funktionsnedsättningar inifrån.

Se möjligheterna, inte hindren!

Bengt Bäcke, Synskadad Socialdemokrat i Borlänge

Fangad-i-fattidom - 640x80-pixlar
Tags:

Share This Post

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.