Om oss

Brukarkoll startades av en grupp brukare i början av 2016 

I samverkan med ett antal olika skribenter, jurister, beslutsfattare och andra viktiga personer runtom i Sverige som bevakar allt inom LSS och assistansreformen, vi har som målsättning att bli en av Sveriges mest intressanta webbsida inom Personlig Assistans.

Om hur brukarkoll arbetar


Latest NewsVi vill vara en samlingssida med information om de senaste nyheterna

Asa - LSS - Jan
Blanketter, lagtexter, forsknings artiklar, resebolag, hjälpmedelsföretag, mässor & konferenser, seminarium, föreläsningar, boktips, filmtips, bilanpassningsbolag, webb-tv/radio, klädbutiker för funktionshindrade, hjälpmedelsguider, tips mot smärta, IVF behandling mm.

Vi ska även tillhandahålla berättelser, dokumentärer och böcker från människor som berättar hur de skadade sig och om hur det är att vara förlamad samt länkar till andra organisationer som verkar inom assistans reformen mm.


Facebook - Instagram
Besöksstatistik

Antalet besökare per månad på brukarkoll.se är nu runt 25 000 per månad, sajten är väldigt aktiv och besökarantalet ökar i ett rasande tempo. Detta är ett resultat av att sajten har spridit sig effektivt på olika Sociala medier samt att vi marknadsfört oss kraftfullt. Vi har en egen facebook sida och egen Instagram kanal


YouTube-logo.
Brukarkoll har en egen Youtube kanal

Vi lägger hela tiden upp aktuella klipp, dokumentärer mm på brukarkolls egen Youtube kanal, denna kanal har visat sig vara väldigt popular & uppskattad bland våra tittare och varje nyhetsklipp är länkad till vår webbplattform där våra läsare kan fördjupa sig i intressanta nyhetsartiklar enbart med ett klick.

Idagsläget har vi över 1 000 st prenumeranter på vår Youtube kanal


Spannande TemanVi tar upp många spännande teman löpande på sajten

Webbplattformen ska främst vara en informationskälla för brukaren samt nyskadade och deras anhöriga där de kan söka efter information om skador, sjukdomar såsom ryggmärgsskada, Multipel Skleros, Autism och sajten kommer även att utökas med följande 2 st kategorier inom kort.

Hjärnskada & UtvecklingsstörningHjarna


Brukarkoll.se ska även innehålla

• Hur personlig assistans fungerar och vem som kan få det
• Hur man ansöker om personlig assistans
• Register över alla assistansanordnare i Sverige
• Artiklar om tips på vilka läkemedel som hjälper mot smärta, spacisitet mm
• Personliga assistenter berättar om hur det är att arbeta som personlig assistent
• Att vara förlamad och skaffa barn, tips på hur man ska gå tillväga, vilka möjligheter det  finns, register på kliniker som utför IVF-behandlingar samt vad det innebär

Detta är ett utdrag om vad sajten ska innehålla och vi uppdaterar sajten dagligen med de senaste nyheterna och artiklar.


KontaktnätKontaktnat

Vi har under åren byggt upp ett stort kontaktnät med ett antal brukare runtom i Sverige, samtliga brukare använder sig idag av tjänsten personlig assistans. Vi på Brukarkoll skickar i jämna mellanrum ut enkäter till vårt brukarkontaktnät, denna information samlar vi in i vår databas som vi använder oss av för att förbättra vår webbsajt.

Är ni en brukare som vill delta i vårat brukarkontaktnät så var vänlig och kontakta oss så lägger vi upp er i vår brukare-lista och ni deltar då i alla våra enkäter mm. Ni blir då delaktiga och bestämmer delvis om sidans utveckling eftersom ni då blir berättigade med 1 rösträtt.

information om assistansreformen

”Brukarkoll.se tillhandahåller information om assistansreformen”

Brukarkoll ska vara den självklara mötesplatsen för Brukaren och Assistanssanordnaren och övriga beslutsfattare inom personlig assistans samt en informationskälla för alla personer berörda av personlig assistans samt anhöriga.

”Vi strävar hela tiden till att förbättra vår webbsajt! och sajten växer konstant hela tiden”


Logga Brukarkoll-mail
• Är en snabbt växande webbsajt! Runt 22 000 st återkommande besökare per månad
• Våra nyhetsbrev, tema artiklar är ett intressant organ för alla som vill följa och påverka assistansersättningen.
• Brukarkoll.se ska vara en informationskälla med fokus på Brukaren samt nyskadade och dess anhöriga samt Assistansanordnare som använder sig av allt inom assistanstjänster och direkt till dem som tar beslut, samt en informationskälla om vilka hjälpmedel det finns till brukaren och anhöriga.

• Genom att annonsera hos brukarkoll.se så når ni direkt ut till brukaren och beslutsfattaren


Brukarkolls personal deltog på plats runtom i landet vid manifestation under parollen ”Assistans är frihet, rädda LSS” den 3 dec 2016.
IMG_92942[1]

Vår personal på brukarkoll gör fortsatt kraftiga ansträngningar till att nå ut till så många brukare & anhöriga som möjligt för att påverka och göra brukare & anhöra mera delaktiga i assistansreformen.
Läsa mera om vår delaktighet vid manifestationen den 3 dec 2016


Brukarkolls personal tog tempen på årets besökare till mässan LEVA & FUNGERA den 4-6 april – 2017
Brukarkolls personal Ella B (1)

Brukarkolls personal var även på plats för att samla in namnunderskrifter för att ”Rädda
Folkhögskolornas verksamhet för studerande med funktionsnedsättning”!

Brukarkoll var delaktiga i att rädda folkhögskolornas verksamhet för studerande med funktionsnedsättning och vår gemensamma målsättning ihop med handikappförbunden var att samla in totalt 10 000 st namnunderskrifter

Brukarkoll passade även på att göra besökarna mera delaktiga i assistansreformen samt inom LSS genom att dela ut våra informationsblad med vilket vår målsättning är att få flera läsare till vår webbsajt som idag har runt 22 500 st besökare per dag, vilket ökar stadigt och vår personal lyckades dela ut runt 6 500 st informationsblad om vår sajt till besökarna till mässan.

Brukarkolls personal var även på plats för att ta tempen på besökarna för att fråga vad de tyckte om mässan i år mot tidigare år

Läsa mera om Brukarkolls delaktighet vid årets mässa Leva Och Fungera 2017


Utveckling av ”NY” programvara & APP

APP

Vi håller i nuläget på att utvecklar vår nya programvara ”Jämför assistansanordnare” denna programvara är tänkt att bli lite speciell och ska vara ett verktyg för brukaren att hitta de assistansbolag som kan erbjuda bäst hjälp & villkor för brukaren. Denna programvara kommer vi förhoppningsvis att lansera på webbplattformen preliminärt under 2017.

Programvaran är tänkt att användas främst av brukaren & anhöriga som en opartisk informationskälla inför valet att byta/välja en assistansanordnare.

Vi håller även på att utveckla en APP som kommer att bli mycket spännande för våra brukare och assistansanordnare att använda sig utav, vi kommer att lansera denna APP så snart den är färdig, vi kan I nuläget inte bedömma när denna blir färdig.


Brukarkolls besökare och våra nyhetsbrev består & nås främst följande kategorier

 • Brukare
 • Anhöriga
 • Inköpare
 • Beslutsfattare
 • Gruppboende
 • Organisationer
 • LSS handläggare
 • Behovsbedömare
 • Försäkringskassan
 • Assistansanordnare
 • Kommunala verksamheter
 • Handikapporganisationer

Prenumerera på våra nyhetsbrev genom att skicka e-post till kontakt@brukarkoll.se


NyhetsbrevNyhetsbrev

Vårat nyhetsbrev skickas ut till våra läsare onsdagar, varannan vecka.och har blivit ett viktigt organ för alla som vill följa assistansreformen.

Vårat nyhetsbrev går ut till 7 250 st beslutsfattare enligt ovan (12 st kategorier) vi når såväl privatpersoner som företag som är intresserade av tjänsten assistans. Nyhetsbrevet skickas ut 2 ggr/månad.


Brukarkolls besöksstatistik för sajten och nyhetsbrev

Obs! Statisiken i nedan diagram är inte uppdaterad.

Statistik
Kontakta oss via E-post

Nyhetsbrev
info@brukarkoll.se

kontakt@brukarkoll.se
kundservice@brukarkoll.se
annonsering@brukarkoll.se

Annonsera på webben

Kontakta oss