ReWalk exoskelett – Lär dig att gå igen

Argo Medical Technologies uppdrag är att i grunden förändra hälso- och upplevelser av individer med ryggmärgsskador.

Den ReWalk ™ är resultatet av detta uppdrag. Det är en världsklass gångsystem som gör det möjligt för paraplegics att få gå in i deras dagliga liv igen. Kulminerade över ett decennium av forskning och utveckling, ReWalk representerar den första verkligt praktiska, verkliga världen, promenader lösning för personer med nedre extremiteterna funktionshinder.
ReWalk exoskelett
Argo grundare Dr Amit GOFFRERING inspirerades att utveckla ReWalk exoskelett enheten på grund av sin egen personliga historia. Dr. GOFFRERING är förlamade och han grundade Argo 2001.

Hans mål var att utveckla en produkt som skulle göra det möjligt personer med ryggmärgsskada att gå igen. Under det senaste årtiondet har Argo vuxit från en liten forsknings- och utvecklings uppstart baserad i Israel till ett internationellt företag med huvudkontor i USA, Tyskland och Israel.

Argo har arbetat internationellt med ledande rehabiliteringscenter i testa och utveckla en rehabiliteringsmodell av ReWalk. Som ett resultat av dessa ansträngningar har Argo kunnat utveckla ReWalk Personal, nästa fas i exoskelett teknik endast avsedd för användning i vardagen. Anställa Argos teknologi är ReWalk Personal avsedd för dagligt bruk. Lanserades 2012, är ReWalk Personal tillgängliga i hela Europa. I USA


Narkosläkaren Claes Hultling går igen! – 33 år efter olyckan då han bröt nacken i en dykningsolycka.

http://eksobionics.com/

Efter 33 år i rullstol har läkaren Claes Hultling tagit sina första steg. Klippet har fått stor spridning i sociala medier – och Claes har fått nya insikter.

– Om det här kan hjälpa patienter som mår psykiskt illa är det värt varenda krona, säger han.

Den 31 maj 1984 bröt narkosläkaren Claes Hultling nacken i en dykningsolycka. Han träffade en sten under vattenytan med huvudet – och blev förlamad från halsen och nedåt. Vardagen förändrades givetvis drastiskt.
 
På fredag den 3 mars 2017 fick han göra något som han inte kunnat göra sedan dess. Han fick

– Det var ganska mindwrecking. Jag gick väl i tio minuter… känslan att gå igen var mycket speciell. Och sen att se filmen där jag går, det var tankeväckande, säger Claes.

”Otrolig reaktion”

Claes har vigt sitt liv åt rehabiliteringsmedicin för ryggmärgsskadade sedan olyckan 1984. När en film på hans första steg sedan dess publicerades på Facebook spreds den fort. Claes berättar att tusentals sett klippet, och att han fått över 500 uppskattande kommentarer.

– Det var otroligt att se reaktionen det utlöste, säger han.

Han berättar att det var första gången hans 24 år gamla son fick se honom gå.

– Det var mycket emotionellt och känsloladdat. Många ger uttryck för sin glädje över det här.

Claes funderar på varför så många blivit så påverkade av klippet. Han menar att det finns en idé om att det är särdeles eftertraktat att gå.

– men att det i själva verket inte är det som är allra viktigast för ryggmärgsskadade. Att till exempel ha en fungerande blåsa och tarm och ett tillfredsställande sexliv är mycket viktigare, menar han.

prova den nya tekniken Ekso Bionics Skeleton – och kunde ta sina första steg på 33 år.

Claes Hultling- fotoFOTO: Claes Hultling

Radiointervju med Claes Hultling 14:12 min


ReWalk Robotics presentera nya ReWalk Personal Exoskeleton 6,0
2:23 min, 5 okt – 2015
ReWalk är en bärbar robot exoskelett som ger motordrivna höft- och knäleds rörelse för att göra det möjligt för personer med ryggmärgsskada (SCI) för att stå upprätt, gå, vända och klättra och ner trappor *. Systemet möjliggör en oberoende, styrd gång medan härma den naturligt gångmönster av benen.

Den nya ReWalk Personal 6.0-systemet är utformat för användning hela dagen hemma och i samhället. Det är den mest anpassningsbara exoskelett och är konfigurerad speciellt för dig. Denna exakt passform optimerar säkerhet, funktion och gemensam inriktning.

ReWalk: Mer än promenader

ReWalk är den mest utforskade exoskelett och kliniska studier * visar att stående och förflyttningar i ReWalk ger potentiella hälsofördelar.


Se när Peter använder din sjukhusets nya ReWalk R för att ta sina första steg i mer än 3 år
4:22 min, 8 apr – 2015
Se hur det här robot exoskelett fungerar och höra från våra sjukgymnaster vid Shriners Hospitals i Chicago.


ReWalk – Gå igen: Argos Exoskelett Technology
2:20 min, 7 jan – 2014


ReWalk Exoskelett från ReWalk Robotics
2:15 min, 7 jan – 2014
Den ReWalk Exoskeleton systemet möjliggör för personer med ryggmärgsskada att gå upprätt igen.


ReWalk: En israelisk Mirakel
6:00 min, 18 dec – 2013

Vi gjorde den här dokumentären att visa hur Israel är inte bara konflikten. Vi vill visa den anda av israelerna och hur de försöker uppnå det omöjliga. För att visa hur mycket detta lilla land har bidragit till världen, med många enheter, till exempel p-piller cam, droppbevattning och Iron Dome.

ReWalk är bara ytterligare en av de innovationer komma från Israel.


EKSO Bionics ’Suit augusti 2012 Uppgradering
5:05 min, 9 aug – 2012
Den 9 augusti 2012 meddelade EKSO Bionics att det hade börjat skeppa en uppgraderad version av EKSO ™, Bionic kostym som driver patienter med ryggmärgsskador och sjukdomar upp för att få dem att stå upp och gå igen.

Varje EKSO nu är utrustad med tre nya gångsätt för progressiva alternativ rehabiliterings, förutom EksoPulse ™, en trådlös nätverksanvändning bildskärm.

Patienterna kommer att få nya utmaningar som de behärskar varje nivå och mer kontroll av dräkten när de blir mer skickliga. Dessutom ger EKSO nu både patienten och den fysiska terapeuten med bättre insikt i den patientens framsteg.


Erfarna ”ReWalker” visar hur ReWalk passar in i samhällslivet
5:34 min, 16 jun – 2011


Berkeley Bionics: Introducing eLEGS
5:36 min, 6 okt – 2010
Den 7 Okt 2010, presenterade vi eLEGS Professional enheten en exoskelett för paraplegics eller personer med lägre extremiteten svaghet som har åtagit sig att leva livet till fullo. De krafter du behöver för att få dig att stå och gå. http://berkeleybionics.com

Den eLEGS Professional exoskelett kommer att distribueras till ledande rehabiliteringscenter i USA i januari 2012. Berkeley Bionics planerar att göra eLEGS Personlig exoskelett tillgängliga för användning i hemmet under 2013.

eLEGS Professional enhet kommer att genomgå prövnings studier på tio av de bästa rehabiliteringscenter i USA. Studierna kommer att medföra ömsesidigt utbyte och lärande information, inklusive definierar kliniska protokoll. Varje eLEGS Center kommer att genomföra pågående forskning samtidigt som enheten för rehabilitering av sina patienter.


Hal, den nya Robot Suit
1:35, 3 aug – 2009
Praktiskt sett är det en uppdaterad robotsuit version. Tanken är att när en person försöker att gå så skickas nervsignaler från hjärnan till musklerna via motoneuron.

I detta ögonblick, kan mycket svaga biosignaler detekteras på ytan av huden. ”HAL” fångar dessa signaler genom en sensor som är fäst på bärarens hud. Baserat på de signaler som erhålls, är kraftenheten regleras för att flytta det gemensamma enigt med bärarens muskelrörelser, som gör det möjligt att stödja bärarens dagliga aktiviteter.

Detta är vad vi kallar en ”frivillig kontroll system” som ger rörelse tolka användarens avsikt från biosignaler före den verkliga rörelsen. Inte bara en ”frivillig styrsystem ’” HAL ”har, men också en” robot autonoma styrsystem ”som ger människoliknande rörelse baserad på ett robotsystem som är integrerat  och arbetar tillsammans med den” autonoma styrsystem.

”HAL” är världens första cyborg-robottyp som styrs av denna unika Hybrid System. ”HAL” förväntas tillämpas på olika områden såsom stöd och fysisk träning stöd medicinska området, ADL stöd för personer med funktionshinder, tungt arbete stöd på fabriker, och räddnings stöd på katastrofområden rehabilitering, liksom i underhållningsbranschen.


Gifu robothand Projekt
0:35 min, 29 mar – 2010
Professor Haruhisa Kawasaki, Associate Dean av LTH i Gifu University, forskar på ett intelligent maskin-system och mänskliga gränssnittet robot, som är i stånd att händiga och självständigt arbeta precis som en människa.

The Gifu Hand-projektet, en människoliknande robot hand, som har utvecklats under tio år i samarbete med lokala små och medelstora , som syftar till att producera en komplex och skicklig handrörelser precis som en människa. Hur fantastiskt! ”Gifu Hand” har så många som 859 sensorer som känner saker som det berör.

Det kan göra en hel del saker … inklusive plocka upp ett föremål med sina fingertoppar och hålla en pappersmugg utan att pressas samman eller massera en skuldra.