Webb-tv att leva förlamad

Filmer och klipp om människor som berättar om hur det är att leva förlamad mm.

57:01 min
Två miljoner försvann medan han låg förlamad | Nyheter | Expressen
Joakim, 35 tog sitt liv | Nyheter | Aftonbladet
Innan han somnade in såg han mig rakt i ögonen och sa att jag inte skulle vara ledsen8:45 min
Olyckan förändrade allt

Jag har funderat på självmord flera gånger
Han vill att vi ska våga berätta om det svåra
Läka själen en fråga för proffs6:06 min
Kent läser ur sin bok ”Smällen
att tvingas återupptäcka livet” från Libris förlag 2013. Boken handlar om en traumatisk ryggmärgsskada och hur man tar sig tillbaka till livet när allt plötsligt förändrats.

Kent vägrar knäckas av olyckan25:02 min
Kent Revedal deltar i en talkshow ”Stevens i Norrköping och delar sin berättelse kring sin mc-olycka, och hur första året varit. och delar sin berättelse kring sin mc-olycka, och hur första året varit.


17:43 min
Hur är det att leva sitt liv med personlig assistent? Att aldrig vara helt ifred? ”Vad är alternativet?” säger Annika Taesler, som blev förlamad i en ridolycka för drygt tio år sen. Hon visste då knappt vad en personlig assistent var – och Martina Silivri var nybörjare i yrket. Tillsammans hittade de en samexistens och berättar om deras vänskap i Malou Efter tio.


6:27 min
Assistansersättningen och personlig assistans inrättades 1994 och är en av de viktigaste delarna inom socialförsäkringen. Assistansersättningen möjliggör för personer med funktionsnedsättning att delta i vardagsliv, samhällsliv och arbetsliv. Filmen berättar kort om bakgrund och syftet med ersättningen samt
innehåller fyra personers berättelser om sin vardag. I övrigt medverkar forskare.


8:08 min
Tre olyckor på samma dag ledde till vänskap. För 30-år sedan var Claes Hultling, Per Uhlén och Mangnus Krossén med om tre skilda olyckor där de bröt nacken. De gästas i Nyhetsmorgon och berättar om deras erfarenheter och vänskap.4:59 min
Det tog år innan jag kunde ta plats
Yasmins blog
4:27 min
Min bok När livet tog ett Dyk har hittills publicerats på svenska, boken är en självbiografi , Yasmin berättar historien om sitt liv efter den ödesdigra olycka där hon bröt nacken och blev förlamad från bröstet och nedåt. Boken har varit mycket uppmärksammade och sålde bra, men medlen är fortfarande sällsynta. Det var möjligt för mig att publicera boken på svenska på grund av att en sponsor från min arbetsgivare, men att publicera den på engelska, så behöver jag din hjälp.

När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern
Ta del av Hemligheten av Yasmin Nilson


4:15 min
Stephen Murray, professionell BMX, bröt nacken samtidigt som han försöker göra en bakåtvolt på sin BMX-cykel. Han blev helt förlamad från halsen ned, han styr nu datorn med en Tobii PCEye, en ögon styrmodul för sin dator, som tillåter honom att återta en delStephen Murray och hans Tobii PCEye Go – fokusera på spelet av sin förlorade självständighet. Tobii PCEye hjälper Stephen att förbli starkt & självständig.


Stephen Murray och hans Tobii PCEye Go – fokuserar på spelet!
4:29 min
Stephen Murray, professionell BMX, bröt nacken samtidigt som han försöker utföra en signatur backflip . Han blev helt förlamad från halsen & ned, han styr nu datorn med en Tobii PCEye Go, en ögon tracker som fungerar med vanliga bärbara och stationära datorer. Tobii PCEye Go hjälper Stephen återfå en del av sin förlorade självständighet och att köra sitt eget företag ”Stay Strong”.


0:37 min
Hemma video Stephen Murrays BMX smuts hopp krasch i Baltimore, MD den 22 juni 2007. Han försökte att slutföra en dubbel back flip i tävlingen. Han stoppade upp-och-ner och landade på huvudet. Kraschen lämnade honom helt förlamad. Det har kallats den värsta professionella smuts hoppning olyckan i historien om BMX. För mer information och för att donera pengar för att hjälpa Stephen i hans återhämtning, besök