Artiklar om olika människor som berättar om hur det är att leva med långvarig smärta samt om smärtbehandlingen och mera om CBD olja

Adam odlade cannabis mot sin sAdammärta – friades av rätten
19 sep – 2016
26-åriga Adam Engvall föddes utan armar och med för korta lårben vilket inneburit ett iv i rullstol. Han har dessutom fått skolios, tagit bort revben, fått titanskruvar i ryggen. Det gör ont. Varje dag. Enligt Adam är det bara cannabis som lindrar.

I förra veckan föll en uppmärksammad dom i Södertörns tingsrätt. Adam Engvall friades efter att ha stått åtalad för att ha odlat och brukat Cannabis. Han erkänner brottet men hävdar att han handlade i nöd på grund av just smärtor. Rätten var inte enig men friade honom.  

– Jag är lite generad över det här. Det är så intimt och så personligt, men det blev så bra som det kunde bli säger, säger Adam.

Hur skulle du beskriva den smärta du har idag?

– Som idag… I morse spydde jag bara en gång! Se där! Jag har lite mörk humor. Det är ingen fara så. Jag brukar spy för att jag har ont. På en riktigt, riktigt dålig dag då måste jag åka in till sjukhuset och det händer kanske 2-3 gånger per år. Läkarna gör så gott som de kan.

Men du känner att det inte hjälper med vanliga medel?

– Jag lever och jag sitter upp men jag har inget ”liv-liv” och konstigt nog leder det här till skam varje gång jag får sånna frågor.

Adam berättar att han läste att Cannabis kan hjälpa för MS-patienter och därför beslöt han att prova, men han ville inte köpa medlet av någon eftersom han inte vet vad man får. Därför beslöt han sig för att odla själv. Han poängterar att han inte heller säljer till någon.

I mars genomförde polisen en husrannsakan hos Adam efter att någon känt cannabislukt från hans lägenhet. Och under måndagen ställdes Adam inför rätta i Södertörns tingsrätt, misstänkt för att ha odlat och brukat cannabis, brott Adam erkänt och friats för. Domen kan komma att överklagas.


Mattias – en daglig cannabisbrukare

mattias-795x675[1]
02 mars 2016 Nedan inlägg är en personlig redogörelse för hur det är att leva i Sverige som cannabisbrukare, samt bakgrunden till denna persons bruk. Mattias har godkänt att personliga detaljer står kvar i texten då han valt att vara öppen med sitt bruk. Vill ni kontakta Mattias så mejla mig på kontakt@snilletjohan.se
Med vänlig hälsning Johan Svensson

Jag heter Mattias. Jag är 25 år och bor för tillfället i Västerbotten. Jag har bestämt mig för att komma ut i öppenheten med mitt dagliga cannabisbruk som jag använder i medicinskt syfte mot ångest, depression och folkskygghet.

Jag har valt att göra detta för att jag och mina medmänniskor i Sverige lider i tystnad, förföljs av myndigheter och stigmatiseras. rent ut sagt så är det ett jävla helvete att bli utfryst från samhället och behöva gömma sig för att få känna sig ”normal”. Jag går ut med min historia med förhoppningen om att även du som sitter eller suttit i en liknande situation kommer att följa mitt exempel och gå ut med ditt bruk.

Det spelar ingen roll om du röker varje dag, på helger, på fester eller bara på nyårsafton. Om alla gick ut i det öppna med bruket hade inte cannabis varit olagligt i Sverige längre. Vi kan vara så många som 175.000 cannabisbrukare i Sverige. Alla gömmer sig… Finns det ett brottsoffer efter att du dragit i dig din spliff? Nej, och därmed har du inte begått ett brott. Ingen kan säga till dig vad du ska göra med din kropp, den är din ägodel och endast DU bestämmer vad den ska användas till.

Nu dör folk i det här landet, mer än i de flesta andra länder i Europa på grund av den här förbudspolitiken. Narkotikapolitiken i Sverige jämförs internationellt med Rysslands!! Polisen tar pissprov (begår övergrepp) på våra barn och förföljer ”Kända missbrukare”, ska vi fängsla människor som egentligen hade behövt en kram och hjälp från vården?

-Nej! För man kan inte straffa bort ett beroende!
Läsa hela artikeln + bonus artikel (15 sidor)


Mamman: Därför gav jag min 10-åriga dotter cannabis
dotter
Titti Assarson skriver om att cannabisolja är det enda som fungerat för att få bukt med hennes dotters epilepsi, och att hon kommer fortsätta kämpa för att dottern ska få må bra.
Min dotter är tio år gammal.

Jag ger henne cannabisolja i form av droppar. Oljan gör henne inte berusad. Den har så pass låg halt THC (det aktiva ämnet i cannabis) att den inte orsakar berusning, och allt sunt förnuft vittnar om att den inte borde vara olaglig. Däremot gör den all skillnad i världen för hennes hälsa och välmående.
Läsa hela artikeln


Fd polis: ”Cannabis räddade mig när staten misslyckades ”polis som tagit cbd oljaUrban Svedberg: ”Vi måste få igång en ordentlig debatt om cannabis och hur det kan användas för att hjälpa människor med olika typer av psykiska och fysiska sjukdomar”

Jag heter Urban Svedberg och jag har jobbat som polis i tio år. Jag sade upp mig 2012. Dessförinnan så jobbade jag som ordningsvakt under nio år.

Den femte januari 2015 blev jag stoppad av tre civilbilar då jag var ute och körde bil. Jag har odlat cannabis för eget bruk de senaste fem åren och gjorde så även under tiden jag jobbade som polis.

”Cannabis” kan göra mirakel och det kan rädda liv – det är jag ett levande exempel på. Jag vet inte om det fungerar för alla, men jag vet att det fungerar för mig och många fler. Hade jag fortsatt äta de mediciner läkarna skrev ut åt mig hade jag garanterat varit död idag
Läsa hela artikeln


Cannabis räddade mitt liv – nu ska jag dömas för det
cannabis3[1]
När polisen gick innanför min dörr så gick jag från att vara en helt frisk och fungerande svensk medborgare till att bli en kostnad för samhället”, skriver Jens Waldmann.

Jag erkänner. Jag har odlat cannabis hemma och jag har använt det jag odlade. Jag gjorde det för att få bukt med min depression, ångest och oro. Min resa började med ett besök på psykvården och nu kanske det slutar i en fängelsecell.

Samtal och mediciner ordinerades omedelbart vid mitt första besök hos psykologen. Efter flera år av återbesök och justeringar av dosering åt jag flera olika tabletter som skulle hålla mig vaken på dagarna och sovandes på nätterna. Tabletterna hjälpte mig inte utan gjorde det snarare sämre. Bieffekterna på de olika bipacksedlarna var ingen rolig läsning: Hjärtarytmi, njursvikt, leverskador, viktuppgång, försämrad tandstatus. Listorna var långa.

När inget hjälpte stod min läkare rådvill och det enda som återstod var bensodiazepiner. Det är starkt beroendeframkallande läkemedel som de flesta aldrig borde få utskrivet. Kommer ni ihåg vad det var som fick Sture Bergwall att bli Thomas Quick och erkänna en massa mord han aldrig hade begått? Det var bensodiazepiner.

Min tvekan inför att använda så tunga mediciner gjorde att jag började googla runt efter alternativ. Ganska snabbt hittade jag både webbsidor, artiklar och forskningsrapporter som tog upp cannabis som ett fungerande alternativ mot det jag lider av.
Läsa hela artikeln


Andreas fick sitt liv tillbaka – men svensk lag straffar honom
Andreas Thörn

Debattören: Oljan medicinerade Andreas med två gånger om dagen och den gav effekt. De fysiska och psykiska problemen minskade, han kunde gå upp i arbetstid och vara en mer närvarande familjefar. Han fick sitt liv tillbaka.

Andreas Thörn började odla cannabis efter att vården inte kunde hjälpa honom med hans smärtor. Förra året blev han påkommen av polisen.

Han friades i tingsrätten, men fälldes i hovrätten. Nu tänker han överklaga till Högsta domstolen. Andreas Thörn har svåra fysiska smärtor och sitter i rullstol, som orsakats av en motorcykelolycka för 22 år sedan.

Under åren har han behandlats med alla typer av mediciner och behandlingsformer som vanligtvis används för att lindra smärta vid ryggmärgsskadoe
Läsa hela artikeln

RELATERAT

Ryggmärgsskadade Andreas Thörn från Västerås dömdes för narkotikabrott, efter att ha odlat cannabis hemma för att lindra sina kroniska smärtor efter en mc-olycka.
Andreas Thorn
(Klicka på bilderna för att komma till artiklarna)

För första gången i Sverige får två patienter rätt att använda växtdelar från cannabisplantor för att behandla kroniska smärtor.


Cannabisdoktorn som utmanar polisen
Cannabisdoktorn

Angelos Graziano förser svårt sjuka Malmöbor med en olja baserad på cannabis. Laglig eller olaglig?

I väntrummet på Davidshalls polisstation i Malmö sitter en man med ett udda ärende. Han heter Angelo Graziano och är här för att anmäla sig själv för narkotikabrott. Han hoppas att polisen ska uppskatta hans ärliga uppsåt och beslagta den lilla bruna pipettflaska som han snart tänker ställa fram på receptionsdisken.

Polisens nästa åtgärd bör då bli, menar han, att skicka in flaskan till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys. Då kan Angelo Graziano få besked om den ”medicin” han distribuerat till sjuka Malmöbor de senaste månaderna är laglig, eller inte.

Själv säger han sig vara ”nittio procent säker” på att oljan innehåller så låg halt av tetrahydrocannabinol (THC) att den faktiskt är laglig. Men helt säker är han alltså inte.

Det plingar till i den elektroniska nummertavlan. Det är Angelos tur nu. Han hukar vid luckan och harklar sig:

– Jag har en lite udda förfrågan kanske. Helt ärligt, jag misstänker mig själv för ringa narkotikabrott
Läsa hela artikeln