Aron Anderson blir ambassadör för Handiscover

Med sina extrema äventyr i rullstol och sitski inspirerar äventyraren och föreläsaren Aron Anderson människor att fokusera på sina möjligheter i stället för sina begränsningar.

Nu blir han delägare i och ambassadör för Handiscover, bokningstjänsten för personer med begränsad rörlighet.

  – Det känns jättekul att få jobba ihop med Handiscover, de har verkligen en bra tjänst som kan göra skillnad för många, säger Aron.

Det händer mycket kring Aron Andersson nu. I somras var han i Afghanistan för Världens Barn och träffade funktionsnedsatta barn på rehab-center. Nyligen fyllde han Globen tillsammans med Danny Saucedo, Boris René och Molly Sandén i en välgörenhetsgala för Barncancerfonden, i dagarna intervjuades han av New York Times, 25 september drar han ut på föreläsningsturnén Möjligheter Tour tillsammans med sångaren Boris René och i oktober åker han till Hawaii för att delta i VM i Ironman.

Och nu går han in som delägare i Handiscover och blir deras ambassadör.

Aron ger sig ut på extrema äventyr, resor som de flesta av oss med full rörlighet aldrig skulle våga oss på. Han har simmat 37 kilometer över Ålands han, han har armcyklat från Malmö till Paris, han har skidat i sitski 30 mil över Antarktis till Sydpolen och bestigit Kebnekajse och Kilimanjaro i rullstol.

  Men Aron reser också på vanligt sätt. Och då använder han numera bokningstjänsten Handiscover, där man på ett enkelt sätt kan hitta orter och hotell runt om i världen som är anpassade för personer med begränsad rörlighet. Att han nu har gått in som delägare i och ambassadör för Handiscover känns därför naturligt.

Aron ger ett exempel från sitt tidigare resande där det hade varit perfekt att använda Handiscover i stället för en vanlig resesajt.

   – För några år sedan bokade jag ett billigt hotell i Paris som såg bra ut på den resesajten. På sajten stod det att det finns hiss på hotellet. Men så kommer man dit och ser den där jäkla hissen i verkligheten! Först och främst var den pytteliten så att jag knappt kom in med rullstolen, och sedan stannade den bara på halvtrappor! Och våningen med rummet vi bodde på fanns ju på en heltrappa! Det var helt galet. (Aron skrattar) Och sådana saker kan man undvika med Handiscover, så det är en enorm fördel att boka genom dem.

– Svårigheter av det slaget har gjort att många rörelsehindrade har tappat tron på att det går att resa ut i världen. Därför blev jag så glad när jag hittade Handiscover, en bokningssajt som vänder sig till personer med begränsad rörlighet. Vad jag älskar med deras koncept är att de har skapat sitt eget klassificeringssystem för att möta våra speciella behov.

Aron fick svår cancer som barn och blev rullstolsburen efter det. Men någon bitterhet över det ödet har han aldrig visat. Tvärtom.

– Jag bestämde mig tidigt för att se det positiva och uppskatta det har jag i livet – efter att jag hamnade i rullstol som nioåring har jag hela tiden försökt att dela med mig av mina erfarenheter och sprida motivation till andra. Jag märkte att jag kan göra något gott av det jag har gått igenom.

Och gott har han verkligen gjort, Aron Anderson. Som en av Sveriges mest anlitade föreläsare motiverar och inspirerar han människor att tänka positivt och maximera sin potential. Han har tilldelats Stora Talarpriset som årets föreläsare 2016 och utnämnts till Superkommunikatör av tidningen Resumé och genom sina äventyr har han samlat in miljontals kronor till Barncancerfonden. Så det är inte vem som helst som nu går in i Handiscovers team.